Col·lecció de Narrativa, 25
Traducció de Xènia Dyakonova
ISBN: 978-84-17410-28-5
250 pàgines

20,00 €

Iàkov Petróvitx Goliadkin, el funcionari protagonista d’aquest llibre, assisteix a un dinar organitzat pel seu cap amb motiu de l’aniversari de la seva filla, a la qual volia festejar. Davant de la negativa a ser acceptat a la celebració, trasbalsat en el més profund del seu jo, topa pel carrer amb un home idèntic a ell. ¿Fins a quin punt és real o és una fabulació de la seva ment pertorbada? ¿Es tracta d’un veritable desdoblament? Precursor de Kafka en el tema de l’home indefens davant d’una burocràcia implacable i tot sovint anihiladora, només un escriptor de la talla de Dostoievski podia sortir airós d’aquest envit.

RESSENYES

«El doble es publica en el segell Quid Pro Quo, que tracta cada títol amb la màxima exigència, amb una coherència exquisida i una tria en la traducció encertadíssima.»

     Ricard Chulià, Saó

«Aquesta obra rocosa, a voltes frenètica, a voltes desesperant, és tota una declaració d’intencions. I sortosament la podem llegir en una molt bona edició gràcies a la bona gent de Quid Pro Quo. Una bona manera, ara sí, de començar l’any.»

     L’acció paralel·la

«Un relat extraordinari que es mou en la frontera de la realitat i del malson, de la raó i de la follia.»

     Pere Calonge, Trapezi

«Un clàssic dels que convé llegir, dels que quedaran, dels que, probablement, se seguiran llegint d’ací a 300 anys, és El doble, de Fiódor Dostoievski, publicat per Quid Pro Quo Edicions, amb traducció i epíleg de Xènia Dyakonova. Un d’aquests clàssics que convenia, i força, que comptés amb una nova versió actualitzada, que ens permetés recobrar-lo. Recobrar-lo i, sobretot, poder tornar a llegir-lo.»

     Xavier Serrahima, El racó de la paraula

«Com n’és, d’injust, considerar Goliadkin, i la novel·la que protagonitza, El doble, com a menors en l’obra de Dostoievski (1821-1881) en comparació amb —posem per cas— Crim i càstig, L’idiota o Els germans Karamàzov. L’edició que en fa l’editorial mallorquina Quid Pro Quo resulta, contràriament, una aportació cabdal que ens permet enriquir els registres de l’escriptor rus en el seu dos-cents aniversari.»

     David Vidal Castell, El Punt Ara Llegim

Scroll al inicio