Col·lecció d’Assaig, 1
Edició a cura de Joan Oriol i Giralt
ISBN: 978-84-17410-12-4
378 pàgines

24,00 €

Bèsties, monstres, plantes, éssers angèlics o infernals, fades o follets, sirenes o centaures constitueixen un camp inesgotable difícil d’atrapar en un llibre. Aquest Diccionari d’éssers fantàstics recull una base general d’éssers fantàsticoimaginaris de la mitologia universal. L’autor ha tingut en compte no solament tresors bibliogràfics, com la Mythologie zoologique ou Les légendes animales, d’Angelo De Gubernatis, sinó també els éssers fantàstics que, durant segles, s’han recollit en diverses obres, des dels clàssics grecollatins (Aristòtil, Plini, Llucià de Samòsata), fins al segle xix (Collin de Plancy, A. Landrin), passant pels bestiaris medievals i altres llibres dels segles xvi i xvii (Guillaume Rondelet, Conrad Gessner, Olaus Magnus, Pierre Boaistuau, André Thevet, J. E. Nieremberg), sense oblidar els nostres autors, com Joan Amades, Cels Gomis i Mestre i Josep Romeu i Figueras,
entre d’altres.

RESSENYES

«Un llibre meravellós que no us decebrà.»

     Sandra Sánchez Cazorla, Núvol

«Ideal para tenerlo a mano y usarlo como recurrente libro de consulta.»

    Pere Antoni Pons, Última Hora

«Diccionari d’éssers fantàstics és una mostra superba del talent de Joan-Anton Oriol Dauder, que va ser capaç de crear una minuciosa cosmogonia on la força de la fantasia i l’erudició no són estranyes, sinó naturals i vitals.»

     Carme Miró, Sonograma Magazine

«Diccionari d’éssers fantàstics és un d’aquells llibres de consulta, per al qual ja he trobat un espai al costat dels de Cirlot, Eliade i Michelet, per citar figures cabdals […] Com un bon llibre de poesia, l’obriu per on l’obriu, us recompensarà.»

     David Castillo, La República de les Lletres